Przedstaw się

Luźne tematy niekoniecznie związane z SM.

Moderator: Moderatorzy

Odp: Przedstaw się

Postprzez Cypek » 01 lut 2012, 15:12

:!: :!: :!: Bzdura :!: :!: :!:
Większym problemem jest, jeżeli człowiek straci sprawność, ale to jest wielka loteria. Jednych SM kładzie do łóżka w ciągu kilku lat, a inni dożywają sędziwego wieku z kilkoma niedużymi niedowładami.
Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne.
Cypek
Administrator

Postprzez Primosz » 01 lut 2012, 19:51

mońka napisał(a): co mam o tym myśleć??? :?
Mysl nad zmiana neuro,bo podala dane chyba,jesli ktos jest pod opieka takich 'mundrolkow' ;) A tak powaznie,to pewnie ilus tam chorych tak niestety ma ale to zdecydowana mniejszosc.Wystarczy poczytac byle material o SM. Ewentualnie popros o podanie zrodla tych statystyk,to i my dowiemy sie czegos nowego.
Verba volant, scripta manent
Primosz
Moderator

Postprzez mirella51 » 07 lut 2012, 00:02

Witam !
Mońka, gdybyśmy mieli chorować jak "chcą" statystyki, to ja już przynajmniej pięć lat powinnam być na wózku, a ja nie jestem i na razie nie mam zamiaru na niego na stałe siadać.
Piszę "na stałe", bo dwa trzy lata temu w Darłówku na turnusie rehabilitacyjnym (czytaj: na wakacjach), znajomi wozili mnie pożyczonym wózkiem, byśmy mogli razem więcej spacerować.
Neurolodzy generalnie zalecają rehabilitację, ćwiczenia i fizykoterapię.
Ja w czerwcu pojadę do Bornego Sulinowa. Czy ktoś tam był? Opinie w internecie są bardzo dobre.
Pozdrawiam
mirella51

Postprzez Waterwoman » 13 lut 2012, 00:24

Ja ostatnio czytalam, ze osoby z MS, ktore maja dretwienie w nogach i wogole nogi "sprawiaja" im problemy od poczatku, maja wieksze szanse (sorry za slownictwo, ale nic mi tu lepszego niz szansa nie przychodzi do glowy) na wozek, niz te osoby, ktore mialy atak zwiazany z oczami (podwojne widzenie itd).
Wogole jak czytam o MS to czuje jak mi sie nowe spoty na mozgu tworza... czysta magia, zgadywanka i opinia jakiegos eksperta, ktory nie ma MS i pojecia jak jego/jej opinie moga wplynac na nasze samopoczucie.
Waterwoman

Postprzez brrrunetka » 21 lut 2012, 21:16

Witam! Mam na imię Iza, mam 34 lata. Czekam na rezonans magnetyczny - podejrzenie SM. Jestem przerażona i załamana. Mam nadzieję, że znajdę u Was wsparcie ;) pozdrawiam wszystkich ;*
brrrunetka

Postprzez Cypek » 21 lut 2012, 22:46

Witaj Brunetko :D

Na nasze wsparcie zawsze możesz liczyć. Jest na tym forum grupa ludzi, która chętnie służy pomocą w miarę swoich możliwości i wiedzy.

Życzę Ci z całego serca, żeby rezonans wykluczył SM i chciałbym, żebyś niezależnie od wyniku rezonansu została z nami :)
Życie nie jest lepsze ani gorsze od naszych marzeń, jest tylko zupełnie inne.
Cypek
Administrator

Postprzez brrrunetka » 22 lut 2012, 21:27

Dzięki Cypek! Pewnie, że zostanę. Ale mam doła :( buuu
brrrunetka

Postprzez Thilion » 28 lut 2012, 09:14

Będzie dobrze, nie ma się co załamywać tutejsi forumowicze plus moderatorzy są jak najbardziej ok :D
Thilion

Postprzez Joanna » 28 lut 2012, 11:26

Brunetko witaj :)
Joanna

Postprzez aiksel » 01 mar 2012, 16:52

Witam wszystkich! Mam na imię Krystian, mam 25 lat. Od poniedziałku jestem zakwalifikowany jako osoba z podejrzeniem SM. Oczywiście trudno mi się z tym pogodzić, bo jeszcze 2 tygodnie temu czułem się jak całkowicie zdrowa osoba. Zaczęło się jednak od pozagałkowego zapalenia nerwu wzrokowego, pobytu w szpitalu, no a teraz jestem tu z Wami:) Mam nadzieję, że będę mógł liczyć na Waszą pomoc i wsparcie, jako osób, które więcej wiedzą na temat tej choroby i sposobów radzenia sobie z nią.
aiksel

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźne pogaduchy